Imprimare
PDF

IASI: Peste 60 de elevi si studenti din 7 tari participa la prima editie a Scolii de Vara Jassy la UAIC


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza, in perioada 9 – 22 iulie 2018, prima editie a Scolii de Vara JASSY (a Journey through hArd sciences, economicS, Social sciences and the tourism industrY), la care participa 58 de studenti din Austria, Coreea de Sud, Germania, Maroc, Republica Moldova si Ucraina si 10 elevi olimpici din Iasi.
Acestia vor studia si vor putea obtine 6 credite ECTS la cursurile unuia dintre urmatoarele module interdisciplinare:
 
• Hard Sciences in Real Life: an Interdisciplinary Tour;
• Strategic Human Resource Management;
• Eastern Europe: Cultural Frames, Identities and Social-Political Perspectives;
• Tourism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides.
 
Deschiderea cursurilor a avut loc luni, 9 iulie 2018, la ora 10.00, in Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, in prezenta doamnei Prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Ordonator de Credite, a domnului Prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, prorector pentru relatii internationale si parteneriate de studii si cercetare si a coordonatorilor celor patru module interdisciplinare: Conf. univ. dr. Carmen GACHE, Conf. univ. dr. Ruxandra CIULU, Prof. univ. dr. Daniela SOITU si Lect. univ.dr. Mihai BULAI.
 
In cadrul modulului „Hard Sciences in Real Life: an Interdisciplinary Tour” participantii vor studia, printre altele, despre inteligenta artificiala si tehnici spectroscopice utilizate in monitorizarea atmosferei. Studentii care s-au inscris la modulul „Strategic Human Resource Management” vor dobandi abilitatea de a genera si integra competente organizationale cheie, de a realiza o analiza strategica profesionista si de a crea valoare pentru organizatia in care vor activa ca specialisti in resurse umane. Modulul „Eastern Europe: Cultural Frames, Identities and Social-Political Perspectives” va oferi participantilor posibilitatea de a interpreta corect particularitatile culturii est-europene, dar si de a descoperi profunzimile celei mai estice limbi romanice, limba romana. Studentii care vor participa la cursurile modulului „Turism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides” vor avea posibilitatea de a descoperi secretele carierei unui ghid turistic de succes, cu ajutorul unei abordari interdisciplinare.
 
Pe langa cursuri, programul Scolii de Vara JASSY include activitati zilnice precum initierea in canotaj si ciclism montan, practica observarii pasarilor, interpretarea hartii celeste, turul ghidat al orasului, vizite la manastiri, muzee, situri geologice din imprejurimile Iasului si multe altele. In plus, in cadrul JASSY se va organiza o excursie in Nordul Moldovei, ocazie cu care participantii vor descoperi numeroase obiceiuri si traditii romanesti.