Imprimare
PDF

Iasi: Organe prelevate de la un barbat aflat in moarte cerebrala, folosite pentru salvarea altor vieti


Medici din Iasi si Bucuresti au prelevat mai multe organe unui barbat din judetul Neamt aflat in moarte cerebrala, materialul biologic fiind destinat unor operatii de transplant care vor fi efectuate in centre specializate din cele doua mari orase.
Directorul Spitalului Judetean Neamt, Cristina Atanasoaie Iacob, a declarat pentru AGERPRES ca barbatul in varsta de 39 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral dupa ce a cazut de la inaltime, de pe o schela.
 
‘Doua echipe de medici de la Iasi si Bucuresti s-au deplasat la noi pentru a preleva ficatul, rinichii, corneea si plamanii‘, a declarat Cristina Atanasoaie Iacob.
 
Coordonatorul Centrului Regional de Transplant din Iasi, dr. Raluca Neagu, a declarat ca unul dintre rinichi si corneea sunt aduse la Iasi pentru a fi transplantate.
 
Cealalta echipa va transporta la Bucuresti ficatul si celalalt rinichi, unde urmeaza a fi transplantati. Interventiile vor fi facute in cursul acestei seri.
 
Dr. Neagu a declarat totodata ca prelevarea si donarea de organe a fost posibila dupa ce familia barbatului si-a declarat intentia de a dona organele in cazul in care acesta avea sa intre in moarte cerebrala.