Imprimare
PDF

IASI: Noaptea Europeana a Muzeelor (19 mai 2018)


Evenimentul Noaptea Europeana a Muzeelor a ajuns la editia a XIV-a, mii de muzee si institutii culturale din 30 de tari europene participand anual la aceasta manifestare.
Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi isi deschide portile sambata, 19 mai 2018, invitand publicul sa viziteze, gratuit, urmatoarele obiective muzeale:
 
PALATUL CULTURII (orele 19.00 – 00.30, ora de intrare a ultimului vizitator)
 
Muzeul de Arta –  Expozitia temporara „Maestrii picturii romanesti in patrimoniul Muzeului de Arta Iasi” – SIMAP;- Expozitia de pictura si sculptura „Omul pe cale”, semnata de Zamfira Birzu, Gabriela Drinceanu si Mihai Pamfil.
 
Muzeul de Istorie a Moldovei – Expozitia „Curtea Domneasca din Iasi: o istorie redescoperita”;- Expozitia temporara „Regina Soldat”, proiect expozitional realizat in parteneriat cu Asociatia „Romania Culturala”;- Expozitia foto-documentara „Comunismul in Romania”.
 
Muzeul Etnografic al Moldovei – Expozitia „Cotidianul taranesc: inventivitate si maiestrie”; – Expozitia „Sarbatoarea: arta si spiritualitate” (doar sectiunile Oua incondeiate si Porturi populare);- Targul Mesterilor Populari, editia a XIX-a, eveniment ce se va desfasura in perioada 18 – 20 mai 2018, in fata Palatului Culturii, cu program pana la ora 24.00, la Noaptea Muzeelor.
 
Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”
 
– Expozitia Instrumente de Muzica Mecanica in colectiile Muzeului Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”;
 
– Expozitia temporara „Retrotehnica”;
 
– Expozitia „Romania e acasa”.
 
MUZEUL UNIRII (orele 19.00 – 23.30, ora de intrare a ultimului vizitator)
 
– ora 19.00 – Moment sustinut de Fanfara Garnizoanei Iasi;
 
– Vizitarea expozitiei de baza a muzeului;
 
– „Sabia de investitura a domnitorului Alexandru Ioan Cuza” – cu acest prilej publicul va avea ocazia unica de a admira acest exponat de exceptie prezentat la Iasi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei;
 
– Expozitia „Colectii si colectionari – Donatia prof. univ. dr. Aldea Adrian – Sorin si dr. Aldea Rodica”.
 
PALATUL „ALEXANDRU IOAN CUZA” DE LA RUGINOASA (18.00 – 22.30, ora de intrare a ultimului vizitator)
 
– Vizitarea expozitiei de baza a muzeului.
 
Muzeul „Poni-Cernatescu” si Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu” din Iasi, Muzeul Viei si Vinului din Harlau, precum si Muzeul de sit arheologic de la Cucuteni vor fi inchise.
 
Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronat in prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si Consiliul International al Muzeelor.