Imprimare

Iasi: Municipalitatea va amenaja trei noi terenuri de sport


Primaria Municipiului Iasi va amenaja trei noi terenuri de sport cu gazon sintetic. Este vorba despre terenurile sport ale Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Scolii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” si Colegiului National „Mihai Eminescu”.
Licitatia pentru executarea lucrarilor de constructie si montaj la cele trei terenuri a avut o prevedere bugetara de 849.414 lei, fara TVA (1.010.802,66 lei, cu TVA). Valoarea totala a investitiei este de 1.185.763 de lei. Deschiderea ofertelor a avut loc pe 17 iulie si a avut doi ofertanti: SC Atlas Company SRL si asocierea SC Ischia SRL – SC Con Ted Company SRL. In urma analizarii ofertelor tehnice si financiare, castigatoarea licitatiei este SC Atlas Company SRL din Targu Mures, valoarea contractului de lucrari fiind 766.185,5 lei, fara TVA (911.760,75 lei, cu TVA).
 
Contractul de lucrari a fost semnat de primarul Mihai Chirica miercuri, 29 august. Durata de executie a lucrarilor este de patru luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor, iar perioada de garantie este de 36 de luni de la data receptiei lucrarilor.
 
In paralel, municipalitatea este pe cale de a finaliza proiectele de amenajare a altor doua terenuri, de aceasta data cu suprafata multifunctionala, la Scoala Gimnaziala „Stefan Barsanescu” si Scoala Gimnaziala „Elena Cuza”. Licitatia pentru contractarea lucrarilor la cele doua terenuri va fi lansata in perioada urmatoare.
 
Proiectele fac parte din planul municipalitatii de a realiza terenuri de sport pentru mai multe scoli si licee din Iasi. Este vorba despre 17 unitati de invatamant: Colegiul National, Colegiul National „Costache Negruzzi”, Colegiul National „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Octav Bancila”, Colegiul National „Garabet Ibraileanu”, Colegiul Tehnic „I. C. Stefanescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Economic de Turism, Scoala Gimnaziala „Stefan Barsanescu”, Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu”, Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun”, Scoala Gimnaziala „Gh. I. Bratianu”, Scoala Generala „Alecu Russo”, Scoala Gimnaziala „Elena Cuza”, Scoala Gimnaziala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” si Scoala Gimnaziala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” – Corp D.