Imprimare
PDF

Iasi: Laborator de instruire la TUIASI, redeschis cu dotari noi


Un laborator de instruire in program de tip control numeric a fost renovat si dotat la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI), printr-o investitie de aproximativ 100.000 de lei.
Laboratorul este dotat cu 16 calculatoare, care au monitoare touchscreen, simulatoare si tabla interactiva.
 
‘La ora actuala, aproape toate companiile de inginerie industriala in domeniul mecanic au in dotare astfel de masini cu comanda numerica. Prin acest laborator este simulat mediul de lucru si astfel putem sa lucram cu studentii direct din calculator, fara a mai trece pe la masina unealta. Laboratorul nu este destinat numai studentilor. Toate firmele pot efectua training prin astfel de laboratoare. Avem posibilitatea, dupa ce s-a realizat planul pentru prelucrarea piesei, sa obtinem fizic piesa respectiva’, a explicat luni decanul Facultatii de Constructii de Masini si Management Industrial, Catalin Dumitras.
 
La randul sau, rectorul TUIASI, Dan Cascaval, a declarat in timpul inaugurarii ca este un moment deosebit pentru universitatea tehnica si invatamantul de inginerie din Iasi.
 
‘Acest moment a confirmat faptul ca in Romania au inceput sa fie tot mai atractive pozitiile de inginer. Firmele au inceput sa vina catre Universitatea Tehnica, nu doar sa le oferim ingineri, ci si in parteneriate, pentru a le asigura absolventilor nostri competentele de care au nevoie. Romania a inceput sa isi dea seama ca o dezvoltare a acestei tari depinde foarte mult de ingineri’, a afirmat rectorul TUIASI.