Imprimare
PDF

Iasi: Laborator al Liceului de Informatica, renovat si dotat printr-un proiect de 37.000 de euro


Elevii de la Liceul de Informatica ‘Grigore Moisil’ din Iasi, singurul de profil din zona Moldovei, au unul dintre cele mai performante laboratoare din tara, pentru modernizarea acestuia investindu-se peste 37.000 euro.
Laboratorul, care a fost inaugurat in cursul zilei de joi, va fi accesibil pentru 1.075 elevi, care invata anual in cadrul liceului.
 
‘Inauguram un laborator de informatica complet renovat si dotat in cadrul programului dezvoltat de ‘Scoala de Valori’ si Cegeka Romania. Este o intalnire foarte frumoasa intre mediul non guvernamental, mediul de afaceri si mediul educational. Vechiul laborator a fost renovat, reteaua electrica schimbata, s-au montat corpuri de iluminat, vechea tabla a fost inlocuita cu o tabla magnetica. A fost montat un ecran de proiectie si s-au donat 33 de calculatoare cu softuri performante. Suntem bucurosi ca au ales sa investeasca intr-un laborator de informatica de liceu si educatia elevilor’, a declarat directorul adjunct al Liceului de Informatica Grigore Moisil din Iasi, Adina Romanescu.
 
In timpul inaugurarii noului laborator elevii au oportunitatea sa discute cu experti din domeniul IT despre ce inseamna meseria de programator si care sunt pasii spre un viitor scris in linii de cod.
 
‘Proiectul in sine are trei piloni: partea de laboratoare, partea de educatie formala si non-formala in cadrul careia s-au derulat cursuri de Java, Android Studio si metodologiile Agile Scrum. Au fost si ateliere soft in care s-a discutat despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Workskills 2030. Ce de-al treilea pilon se bazeaza pe burse pentru profesori si elevi, care va continua si in 2019. Laboratorul este un succes. Este primul laborator de acest gen din tara, al doilea dupa Bucuresti’, a declarat Florin Calin, reprezentant al Scolii de Valori.