Imprimare
PDF

Iasi: Incendiu puternic la Spitalul de Boli Cardiovasculare


Nici o operatie de chirurgie cardiovasculara nu mai are loc in zona Moldovei, dupa ce blocul operator al Institutului de Boli cardiovasculare Iasi a fost distrus intr-un incendiu noaptea trecuta.
Managerul Institutului, prof. univ. dr. Grigore Tinica, a declarat ca toate interventiile sunt amanate pe o durata nedeterminata.
 
El a mentionat ca sala de operatie trebuie refacuta iar pacientii urmeaza sa fie reprogramati pentru interventii. 18 pacienti au fost evacuati de urgenta si transferati la Spitalul „Parhon”, care se afla in aceeasi cladire, precum si la Spitalul „Sf. Spiridon”.
 
Situatia este cu atat mai grava cu cat Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi nu detine autorizatie de securitate la incendiu, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, Silvia Bolohan.
 
Urmeaza sa se stabileasca cauza producerii acestuia.
 
Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi nu detine autorizatie de securitate la incendiu, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, Silvia Bolohan.