Imprimare
PDF

IASI: Fonduri pentru reparatii la cladirea care gazduieste Institutul de Boli Cardiovasculare si Spitalul „Dr. C. I. Parhon”


Conducerea Primariei Municipiului Iasi saluta decizia de astazi a Guvernului Romaniei care, printr-o Hotarare de Guvern, a alocat aproape 10 milioane de euro pentru sustinerea lucrarilor de reparatii capitale si a dotarilor pentru cladirea noua a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon Iasi”, cea care la etajele superioare gazduieste si Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I. M. Georgescu”.
„Multumesc public Guvernului Romaniei si, in mod deosebit, Ministrului Sanatatii, doamna Sorina Pintea, pentru implicarea in demersurile de revenire la normalitate a celor doua institutii medicale care au o importanta vitala pentru intreaga Regiune Nord-Est. Astazi, dupa sedinta de Guvern, am discutat personal cu doamna Ministru, care m-a asigurat ca suma alocata este pentru intreaga cladire, adica atat pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, cat si pentru Spitalul «Dr. C. I. Parhon». Sper ca fondurile alocate sa fie folosite judicios, astfel incat sa fie suficiente si pentru reparatii, si pentru dotarile necesare. In ceea ce ne priveste pe noi, municipalitatea, vom face tot ceea ce este posibil ca expertiza tehnica asupra cladirii sa fie finalizata in cel mai scurt timp posibil”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Reamintim ca vineri, 11 mai, edilul a semnat contractul de incepere a expertizei tehnice, in regim de urgenta, pentru cladirea care gazduieste cele doua institutii medicale, precum si pentru blocul M2 din bd. Nicolae Iorga, nr. 7A. Expertiza tehnica pentru cele doua imobile va fi facuta de SC Proexpert GC Grup SRL Iasi, contra unei sume de 99.960 lei, inclusiv TVA, iar contractul are o valabilitate de sapte luni.
 
De asemenea, pe 27 aprilie Primaria Municipiului Iasi a eliberat autorizatia de construire pentru lucrarile de consolidare si reparatii capitale, in regim de urgenta, la cladirea amintita. Autorizatia a fost eliberata in timpul cel mai scurt posibil avand in vedere efectele rezultate in urma incendiului produs in noaptea de 10 spre 11 aprilie, aspecte consemnate inclusiv in Procesul Verbal de Interventie nr. 289/11.04.2018 incheiat de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mihail Grigore Sturdza” al Judetului Iasi.