Imprimare
PDF

IASI: Elevii interesati de profesiile din domeniul tehnic sunt asteptati la „Caravana meseriilor”, de la Palas


Tinerii au prilejul de a descoperi meseriile cautate in domeniul automotive si nu numai, printr-o Caravana a Meseriilor, care va poposi pentru doua zile in ansamblul Palas.
Evenimentul reprezinta o sursa de informare privind oferta educationala in invatamantul profesional, dar si o ocazie de a experimenta anumite meserii tehnice.
 
Vineri si luni, pe 18 si 21 mai 2018, in intervalul orar 10.00 – 18.00, in zona magazinului Intersport de la etajul 1 al Atriumului Palas Mall se va desfasura „Caravana Meseriilor”. Evenimentul este organizat de Camera de Comert Romano-Germana, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si companiile cu profil automotive din regiunea de nord-est.
 
Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a din judetul Iasi sunt asteptati sa participe la „Caravana Meseriilor”, unde vor putea afla mai multe despre meseriile tehnice si despre cum le pot studia, dar si sa le experimenteze pe o parte dintre acestea. „Elevii vor putea testa aplicatii electronice, un simulator de sudura, aplicatii de mecanica, imbinari profile de aluminiu, vor invata ce este hidraulica sau ce este pneumatica. De asemenea, vor fi informati despre ceea ce inseamna robotica si unde o pot aplica. La «Caravana Meseriilor» avem standuri atat pentru elevii care isi doresc sa mearga mai departe spre un profil tehnic, de programare, cat si pentru cei care vor sa urmeze un profil real, specializarea matematica – informatica”, a declarat Matilda Soare, consultant Camera de Comert Romano-Germana si coordonator al evenimentului „Caravana Meseriilor”.
 
Pe langa statiile de lucru mobile, elevii vor putea analiza oferta si avantajele invatamantului dual si profesional, de la standurile Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza” Iasi, Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Iasi si Liceului Tehnologic de Mecatronica si Automatizari Iasi. Totodata, vor interactiona si cu reprezentati ai companiilor din industria automotive.
 
„Caravana Meseriilor” a pornit prin tara in luna aprilie si a ajuns pana acum in multe alte localitati, precum: Targu Mures, Brasov, Sibiu, Timisoara si Alba-Iulia.