Imprimare
PDF

Iasi: Elevii de liceu, asteptati sa viziteze facultatile TUIASI in cadrul proiectului ‘Oras al studentiei tale”


Reprezentantii Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIASI) vor oferi, in perioada 21-25 aprilie, posibilitatea ca elevii de liceu sa viziteze facultatile institutiei de invatamant, in cadrul proiectului ‘Iasi, oras al studentiei tale’.
Prorectorul Irina Lungu a declarat, pentru AGERPRES, ca decanii celor 11 facultati ale TUIASI au pregatit activitati antrenante, creatoare si inovative prin intermediul carora elevii vor fi avea prilejul de a cunoaste mai multe informatii despre inginerie si arhitectura.
 
Potrivit sursei citate, timp de o saptamana elevii vor avea prilejul de a lucra pe modele concepute la imprimante 3D, vor experimenta proiectii VR, vor asista la experimente in tunele aerodinamice, vor invat cum se proiecteaza aplicatii pentru telefonul mobil sau vor asista la experimente chimice sau cu lasere.
 
Totodata, vor avea prilejul de a vedea si materiale textile adaptabile la conditii extreme sau o masina de Formula 1.
 
‘Elevii vor avea prilejul de a participa in fiecare zi la activitati atractive organizate la standurile facultatilor intr-un spatiu special amenajat in fata Rectoratului. Tinerii sunt invitati sa viziteze si laboratoare precum si facilitatile de studiu din cadrul celor 11 facultati. Grupurile organizate care vor ajunge la Iasi pot circula gratuit prin oras pe ‘traseul universitar’, cu ajutorul autobuzelor puse la dispozitie de Primaria Iasi. Acestea vor pleca incepand cu ora 9,00 din zona Garii Mari din Iasi. Patru dintre statii vor fi in cartierul Tudor Vladimirescu, unde se afla si facultatile si caminele noastre, punctul central de informare fiind cladirea rectoratului‘, a declarat Irina Lungu, prorector responsabil pe Relatii International si Imagine.