Imprimare
PDF

Iasi: Editia a XXVI-a a Conferintei Internationale „Public Administration for well-being and growth” are loc la UAIC


In perioada 24-26 mai 2018, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi organizeaza Conferinta Internationala „Public Administration for well-being and growth” („Administratie publica pentru bunastare si crestere”).
Actiunea, ajunsa la cea de-a XXVI-a editie, este sponsorizata de Banca Comerciala Romana si are ca partener asociatia The Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe (NISPAcee).
 
Sesiunea de deschidere a conferintei va avea loc joi, 24 mai, ora 9.30, in Aula Magna „Mihai Eminescu”.
 
Pe parcursul celor trei zile, participantii isi propun sa analizeze modul in care politicile publice pot influenta pozitiv cresterea si bunastarea unei comunitati.
 
Printre invitatii care au confirmat participarea la eveniment se numara Excelenta Sa Cord Meier-Klodt – Ambasadorul Germaniei, Petru Bogdan Cojocaru – Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Sergiu Cristian Manea, Presedintele Executiv al BCR Romania.
 
Ultimii doi vor avea si interventii in cadrul sesiunii de deschidere, pe tema Informatizarea administratiei publice, respectiv Educatie si Prosperitate.
 
La conferinta vor participa, pe langa profesorii si specialistii romani, peste 150 de experti straini din 30 de tari de pe trei continente (Europa, America de Nord si Asia).
 
Una dintre cele mai importante contributii o va avea profesorul Salvador Parrado, de la Spanish Distance Learning University din Madrid, Spania, care va conferentia pe tema „Public Values in Private Hands, Synergic or Conflictual Couple?”.
 
O alta interventie de marca va fi cea a lui John Mary Kauzya, Chief of Public Administration Capacity Branch DPADM/UNDESA din New York, Statele Unite ale Americii, care propune tema „New Mindset and new Competencies for the SDGs”.
 
Editiile precedente ale conferintei au avut loc in Rusia (2017), Croatia (2016), Georgia (2015), Ungaria (2014), Serbia (2013), Macedonia (2012) sau Bulgaria (2011). Mai multe detalii gasiti pe site-ul evenimentului: www.nispa.org/conference2018