Imprimare
PDF

Iasi: Diminuarea locurilor pentru universitatile mari trebuia sa se faca in urma unor consultari, sustine deputatul PMP, Petru Movila


Deputatul PMP de Iasi, Petru Movila, a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca Minsterul Educatiei trebuie sa prezinte public documentele care au stat la baza deciziei de diminuare a locurilor la admiterea din cele 5 universitati din Consortiul Universitaria.
Din consortiu fac parte Academia de Studii Economice si Universitatea din Bucuresti precum si universitatile Al. I. Cuza de la Iasi, Babes Bolyai din Cluj si de Vest din Timisoara. In ultimii ani, Consortiul Universitaria a adoptat o atitudine critica fata de derapajele existente la Ministerul Educatiei, a mai spus Petru Movila.
 
Universitatea Al. I. Cuza din Iasi urmeaza sa piarda aproximativ 300 de locuri, cele mai multe fiind pentru scolile doctorale.
 
Deputatul Petru Movila sustine ca inaintea adoptarii hotararii de guvern privind diminuarea locurilor trebuia sa existe un dialog intre conducerile universitatilor si minister, dar acest lucru nu s-a intamplat.