Imprimare
PDF

IASI: CTP propune o crestere cu 25% a pretului biletelor! Vor disparea seturile de 10 calatorii


Compania de Transport Public (CTP) propune majorarea tarifelor tichetelor de calatorie. Cresterea va afecta toate tipurile de bilete.
Potrivit unui proiect de hotarare de Consiliu Local (CL), publicat joi, (22.03.2018) pe site-ul municipalitatii, un bilet cu o calatorie va costa 2,5 lei, iar cel cu doua calatorii va ajunge la 5 lei. 
Proiectul prevede introducerea biletului cu o calatorie cu un cost de 2,5 lei si o valabilitate de 120 minute.
 
Totodata, abonamentul unic pe 30 zile va costa 80 lei, cel pentru 7 zile va ajunge la 20 lei, iar cel pentru o zi la 12 lei.
 
In schimb, CTP vrea sa elimine setul de 10 bilete, un tichet de calatorie popular in randul iesenilor.
 
In 2017, CTP a vandut astfel de seturi in valoare totala de 15,4 milioane lei, in conditiile in care din vanzarea tichetelor cu doua calatorii a incasat doar 10,7 milioane lei.
 
Oficialii CTP sustin ca persoanele care utilizeaza frecvent transportul public trebuie incurajate sa achizitioneze abonamente.
 
Operatorul de transport local va mentine tichetele de calatorie cu pret redus pentru elevi si studenti (50% din tarifele mentionate mai sus), dar si gratuitatile pentru pensionari si alte categorii de persoane asa cum au fost ele definite in hotarari anterioare ale CL.
 
Deocamdata, proiectul este in faza de consultare publica, dar ar putea fi adoptat de plen pana la inceputul verii.