Imprimare
PDF

Iasi: Burse si rezidente de cercetare stiintifica „Junimea” la Muzeul National al Literaturii Romane


Muzeul National al Literaturii Romane Iasi da startul inscrierilor in cadrul programului anual de burse si rezidente de cercetare stiintifica „Junimea” privind istoria si viata culturala ale Iasului.
Ajuns la editia a V-a, programul incurajeaza investigatia stiintifica pe un subiect legat de istoria culturala sau de sistemul cultural contemporan ale orasului Iasi, in diferite domenii: filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, stiinte politice s.a.
 
Muzeul National al Literaturii Romane Iasi va oferi 4 burse si 4 rezidente de cercetare, astfel:
 
• 2 burse de performanta stiintifica „Junimea” pentru studenti si masteranzi, in valoare de 300 lei/proiect;
• 2 burse de cercetare stiintifica „Junimea” pentru doctoranzi si cercetatori, in valoare de 700 lei/proiect;
• 4 rezidente de cercetare „Vasile Pogor” (cazare pe o perioada de 1-3 saptamani, pentru cercetatori si doctoranzi).
 
Pentru depunerea proiectelor vor fi eligibili studenti, masteranzi, doctoranzi si cercetatori din Romania, Republica Moldova si Ucraina. Dosarul proiectului de cercetare trebuie sa contina un CV, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minim 2.000 de semne (pentru doctoranzi si cercetatori), cuprinsul si un fragment de minimum 5 pagini din lucrarea de licenta sau dizertatie (pentru studenti si masteranzi).
 
Beneficiarii burselor si rezidentelor de cercetare vor avea ca obligatie elaborarea unui articol stiintific care va aparea in una dintre publicatiile Muzeului National al Literaturii Romane Iasi sau sustinerea unei conferinte sub egida Muzeului National al Literaturii Romane Iasi.
 
Perioada de inscriere se va derula intre 6 martie si 20 aprilie 2018, iar transmiterea proiectului se va face electronic, la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Evaluarea proiectelor se va realiza in perioada 24-25 aprilie 2018, iar rezultatele vor fi anuntate in data de 27 aprilie 2018 pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.