Imprimare
PDF

Iasi: Autoritatile intervin cu material antiderapant pe drumurile judetene


Noua sararite actioneaza luni, cu material antiderapant, pe drumurile judetene, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Eliza Chirica.
‘Avand in vedere avertizarea Cod galben de ninsori emisa de meteorologi, Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor a decis interventia cu material antiderapant. Pentru ca circulatia sa se desfasoare in conditii cat mai bune, se actioneaza cu noua sararite. In fiecare dintre bazele din judet – Iasi, Targu Frumos si Pascani – sunt cate 300 de tone de material antiderapant, iar in punctele de sprijin de la Vladeni, Tibanesti si Raducaneni sunt pregatite cate 150 de tone’, a precizat Eliza Chirica.
 
Potrivit sursei citate, pentru a afla conditiile in care se circula, soferii pot suna la dispeceratul de iarna al DJADP.
 
Conform contractului de deszapezire, in aceasta iarna, drumarii vor actiona cu 22 de autobasculante dotate cu lama si raspanditor de material antiderapant, zece autogredere, sase autofreze, opt incarcatoare frontale si o automacara.