Imprimare
PDF

Iasi: Aproximativ 740.000 de lei, alocati de municipalitatea ieseana pentru sarbatorile de iarna


Aproximativ 740.000 de lei va cheltui municipalitatea ieseana pentru organizarea evenimentelor pregatite cu prilejul sarbatorilor de iarna, din suma alocata urmand a fi omagiata Revolutia din 1989, dar si Ziua de 24 ianuarie, cand a avut loc Unirea Principatelor Romane.
Primarul Mihai Chirica a anuntat ca, pentru sarbatorile de iarna, municipalitatea ieseana intentioneaza realizarea unui program specific de evenimente si actiuni menit sa creeze o atmosfera festiva pentru comunitate.
 
Conform acestuia, programul va include manifestari diverse, de la cele stiintifice, culturale, artistice, sportive, de divertisment, la targuri traditionale, actiuni caritabile pentru familii si persoane in dificultate.
 
Nu va lipsi iluminatul specific sarbatoresc al orasului, festivalul de promovare a datinilor si obiceiurilor romanesti din perioada sarbatorilor de iarna, Revelionul in strada la trecerea dintre ani, manifestarile prilejuite de omagierea Revolutiei din 1989, cu marcarea momentelor distinctive din zilele de 14 decembrie si 22 decembrie.
 
Vor fi organizate si ‘Sarbatori de iarna in cartiere’, ‘Mos Craciun in Oraselul Copiilor’, ‘Animatie pe tema lui Mos Craciun’, ‘Colindatori la Primarie’, ‘Serbarea Pomului de Craciun’.
 
In privinta organizarii Revelionului in strada, primarul Mihai Chirica a precizat ca incasarile obtinute in cadrul Sarbatorilor Iasiului vor fi folosite pentru a acoperi cheltuielile necesare.
 
‘Am urmarit sumele alocate si in anii precedenti pentru aceste evenimente aferente sarbatorilor de iarna. In privinta Revelionului in strada, acesta va cuprinde traditionalul spectacol, dar si jocul de artificii, pe care il vom organiza in coordonare cu institutiile abilitate. Anul trecut, spectacolul la trecerea dintre ani ne-a costat 900.000 de lei, iar pentru acest an nu vrem sa depasim aceasta suma motivat si de banii incasati in cadrul Sarbatorilor Iasiului, aproximativ 600.000 de lei. Prin urmare, ne vom incadra in acest plafon pentru acoperirea cheltuielilor’, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Municipalitatea va aloca 20.000 de lei pentru manifestarile din cadrul Festivalului folcloric ‘Datini si obiceiuri de iarna’, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, iar alti 50.000 de lei vor fi alocati pentru Forumul Oamenilor de Afaceri si aniversarea nasterii poetului Mihai Eminescu.