Imprimare
PDF

IASI: 80 de studenti UAIC vor beneficia de stagii de practica in proiectul ‘Simulator de Cariera’


80 de studenti ai Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi vor beneficia de stagii de practica in cadrul proiectului ‘Simulator de Cariera’, implementat de Fundatia Dreptul la Educatie si al carui obiectiv general este de a creste gradul de angajabilitate a 130 de studenti din regiunile Nord Est si Sud Est prin participarea la programe de invatare la locul de munca.
Proiectul este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, axa prioritara Educatie si Competente, si are o valoare totala de 1.156.214,79 lei, din care 1.129.687,61 lei fonduri nerambursabile si se deruleaza pe o perioada de 24 de luni, incepand cu 25 septembrie 2018.
 
In cadrul acestui proiect sunt implicati alti 3 parteneri, care vor asigura pregatirea teoretica, dar si practica a studentilor si integrarea lor pe piata de munca: Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi, Universitatea ‘Stefan cel Mare’ Suceava si OTP Bank Romania SA.
 
Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de angajabilitate a 130 de studenti din regiunile Nord Est si Sud Est, prin participarea la programe de invatare la locul de munca.
 
Proiectul contribuie la atingerea obiectivului specific al programului, intrucat isi asuma ca cel putin 44% din studentii care au parcurs programul de invatare la locul de munca organizat prin proiect isi vor gasi un loc de munca in cadrul partenerului 2 dar si la alte companii, ca urmare a sprijinului primit.
 
Beneficiile vizate la nivelul grupului-tinta se vor repercuta la nivel local, regional si national. Astfel, ele se traduc in beneficii, de la cele pe termen scurt la cele pe termen lung:
 
– cresterea gradului de constientizare asupra beneficiilor participarii la programe de invatare la locul de munca, prin intermediul campaniei de promovare si sesiunilor de consiliere;
 
– formarea si dezvoltarea de competente profesionale adaptate la cele mai recente evolutii de pe piata muncii;
 
– formarea si dezvoltarea de competente transversale, transferabile, necesare pentru a mentine competitivitatea unui angajat;
 
– cresterea ratei de ocupare a tinerilor la nivel local, regional si, implicit, la nivel national;
 
– dezvoltarea de parteneriate sociale pentru optimizarea ofertei educationale in sectorul tehnologiei aplicate in domeniul financiar-bancar.
 
Pentru Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi sunt alocate studentilor 80 de locuri de practica pe parcursul celor 2 ani. Studentii vor primi o bursa pe perioada stagiului de practica, iar la final va fi organizata o competitie profesionala la care vor participa toti studentii care au urmat stagiul de practica, in urma careia vor fi acordate premii in bani. Coordonator al proiectului din partea Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi este prof. dr. abil. Bogdan Capraru.