Imprimare
PDF

Iasi – 120 de ani de transport public electric


La Iasi, au fost marcati, astazi, 120 de ani de la introducerea transportului electric public de persoane.
Cu acest prilej a fost lansat cel de-al 10-lea tramvai personalizat. Acesta este intitulat „Tramvaiul tramvaielor”, deoarece pe caroseria lui este prezentata evolutia transportului electric, la Iasi, din 1900 pana astazi.
 
Initiatorul proiectului, Silviu Stanciu, a precizat ca tramvaiul a fost realizat cu ajutorul studentilor de la Universitatea Nationala de Arte George Enescu din Iasi. In interior poate fi urmarita o istorie a transportului electric din municipiu din perioada ultimilor 120 de ani.
 
Directorul Companiei de Transport Public din localitate, Constantin Stoica a declarat ca, in curand, vor circula pe trasee inca doua tramvaie personalizate, cel de-al 11-lea se va intitula „Tramvaiul citatelor”.
 
Referindu-se la manifestarile care marcheaza 120 de ani de transport public la Iasi, directorul Companiei de Transport Public a aratat ca in data de 7 martie Muzeul Municipal va gazdui vernisajul unei expozitii tematice, pe 14 martie Ateneul Iasi va gazdui o dezbatere unde va fi abordata tema viitorului transport public in municipiu.