Imprimare
PDF

Horia Sabo aduce lamuriri ,dupa scandalul iscat saptamana aceasta la clubul de fotbal Politehnica Iasi


Avand in vedere materialele de presa recent aparute in spatiul public, din respect pentru cetatenii Iasiului, pentru suporteri, pentru colaboratorii acestui club si pentru colegii mei din cadrul Politehnicii Iasi, doresc sa prezint pe scurt rezultatele tangibile ale mandatului meu pana la momentul prezent.

 

Avind in vedere criticile aduse este de datoria mea sa prezint tuturor celor interesati situatia actuala a clubului Politehnica Iasi.

Din punct de vedere financiar:

■ Bugetul echipei aferent sezonului 2018-2019 este de 4,502,764 Euro. Acesta este compus din: salarii echipa 1,275,394 euro, salarii personal: 241,388 euro, taxe legale aferente cheltuielilor 310.207 euro, cheltuieli curente (cantonamente, medicale, organizari meciuri acasa si deplasare, altele): 1.248.740 euro, datorii preluate din anii anteriori 1.427.035 euro.

■ Bugetul echipei este asigurat cu certitudine astfel: Drepturi televiziune 44%, Sponsori cash (contracte semnate) 27%, Vanzare jucatori 9%, Bilete meciuri: 4%, Sponsorizari barter 4%, deficit bugetar 12%.

in ceea ce priveste situatia executiei bugetare in intervalul lunilor iunie – noiembrie 2018 sunt prezentate mai jos cifrele exacte:

■ Total plati realizate in valoare de 1.887.725 Euro.

■ Total incasari drepturi TV in valoare de 1.180.000 Euro.

■ Total incasari jucatori in valoare de 243.000 Euro.

■ Total incasari sponsori si alte surse in valoare de 386.000 Euro

■ Total incasari bilete si articole marketing in valoare de 78.725 Euro.

 

Referitor la situatia datoriilor la zi:

■ Jucatori si staff tehnic: exista o intarziere de 4 zile la plata salariilor aferente lunii octombrie 2018. in intervalul lunilor iunie-noiembrie 2018 s-au achitat toate salariile restante, primele de joc, primele de obiectiv ale jucatorilor.

■ Datorii la bugetul de stat: nu exista datorii curente, iar din datoriile preluate s-au achitat 58%.

■ Datorii catre furnizori: din datoriile preluate s-au achitat 41%, furnizorii noi cooptati fiind platiti conform scadentelor negociate.

■ in cifre, astazi, suma totala a datoriilor este de 799.150 Euro. Ne mandrim cu aceasta cifra, care ne plaseaza in topul cluburilor cu cele mai mici datorii.

Cu privire la echipa de management sportiv a clubului trebuie sa amintesc faptul ca aceasta este compusa integral din oameni de inalta tinuta profesionala in domeniul fotbalului precum: Adrian Ambrosie, Flavius Stoican, Tibor Selymes. Precizez faptul ca au fost adusi jucatori importanti pentru echipa, unii monitorizati deja de cluburi mari de fotbal, iar cei care nu mai intrau in viziunea antrenorului au fost transferati contra unor sume de bani la cluburi din tara si din strainatate.

De asemenea doresc sa subliniez faptul ca s-au majorat salariile unor jucatori existenti in vederea sustinerii performantei si s-au stabilit prime de joc, prime de obiectiv si un algoritm financiar care sa incurajeze performanta.

Concluzionand, am venit in dealul Copoului cu gandul de a contribui la cresterea performantei acestei echipe si de a-i oferi stabilitate financiara. Am adus langa mine o echipa de anvergura, care alaturi de nume consacrate deja din cadrul Politehnicii Iasi, au contribuit la formarea unuia dintre cele mai stabile si sustenabile financiar cluburi de fotbal din Romania.

Daca m-ar intreba cineva care sunt contributiile mele la aceasta echipa, le-as raspunde astfel: multa munca, planificare si sacrificiu personal, atat familial cat si financiar, prin sume directe avansate catre club.

Daca m-ar intreba cineva care este politica noastra, voi spune simplu: performanta. Performanta cu toata puterea noastra si cu toata puterea pe care Dumnezeu ne-o poate oferi, astfel incat Politehnica Iasi sa devina unul din brandurile nationale, cu suporteri in toate colturile Moldovei si ale tarii.

Daca m-ar intreba cineva care este scopul nostru, voi raspunde intr-un singur cuvant: victoria. Victoria cu orice pret, oricat de greu va fi drumul. Iar victoria va fi atunci cand trofeul Campionatului Romaniei va fi la Iasi.

Lasand la o parte divergentele si declaratiile aprinse pe fond emotional, vreau ca toti iesenii sa inteleaga faptul ca ceea ce-mi doresc este ca echipa Politehnica Iasi sa ajunga in topul echipelor din Romania. Si pentru a atinge acest scop comun, voi face tot ce-mi sta in putere sa-mi duc proiectul pe care l-am inceput la bun sfarsit.