Imprimare
PDF

Guvernatorul și viceguvernatorul Greciei Centrale, în vizită la Iași. Care a fost scopul vizitei


Reprezentanții Consiliului Local au primit sâmbătă vizita guvernatorului Greciei Centrale, Fanis Spanos și a viceguvernatorului, Ilias Bourmas.
 
Întâlnirea a avut drept scop dezvoltarea unor relații de colaborare între județul Iași și regiunea centrală a Greciei în vederea organizării unor evenimente comune care să marcheze cei 200 de ani de la Revoluția din Grecia, moment ce va fi sărbătorit în 2021.
 
“Pentru a simboliza cei 200 de ani de la Revoluția din Grecia dar și importanța țării dumneavoastră în acest context istoric, vom organiza la Iași o serie de evenimente cultural-artistice. Ne dorim ca odată cu această acțiune, județul Iași să ne devină nu doar un partener, ci să punem bazele unei relații de înfrățire.“, a afirmat guvernatorul Greciei Centrale, Fanis Spanos .
 
“Este cunoscută prietenia dintre poporul grec și cel român. Întâlnirea de astăzi ne dă ocazia să discutăm nu doar despre trecutul istoric comun, ci și despre prezent şi, iată, odată cu această propunere de înfrățire, despre viitor. Ne onorează prezența și bunele intenții și vă promitem că vom scrie din nou împreună istoria unei frumoase prietenii între judetul Iași și Grecia Centrală.“, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.