Imprimare
PDF

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare


Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, a fost condamnat astăzi definitiv  la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel București, potrivit deciziei instanței.
 
Condamnarea fostului primar a fost dată în jurul orei 17:30. O oră mai târziu, trei polițiști au venit cu mandatul de executare în mână la casa lui Gheorghe Nichita. Puțin după ora 19.00, acesta a ieșit încătușat și transportat la mașina de Poliție.
 
Sarcasmul fostului politician pare să nu îl părăsească nici în momentele grele, astfel încât atunci când a fost întrebat dacă este ultimul primar al Iașului care va merge la închisoare, Nichita a râs.
 
În primă instanță, el fusese condamnat la 4 ani de închisoare.
 
Tiberiu Urdăreanu, cel care a dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare. Instanța a decis și confiscarea sumei de 1.210.632 lei de la Urdăreanu.
 
Gheorghe Nichita a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei.
 
În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nechita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu și pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici, potrivit g4media.ro
 
Nechita a fost acuzat de luare de mită, iar Tiberiu Urdăreanu, Iulius Gabriel Mardarasevici şi Mihail Tănăsescu de dare de mită. Nichita a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare în China.