Imprimare
PDF

FOTO: Un nou director la Salubris si maturatori cu GPS in buzunar


Schimbari majore la Salubris SA, societate aflata in subordinea municipalitatii iesene. Incepand cu data de 1 iulie, noul director general al societatii care se ocupa cu salubrizarea municipiului Iasi va fi un fost sef in Primaria Iasi. Mai mult, cei 130 de maturatori vor purta brelocuri cu GPS.
Ioan Apostol a fost obligat sa retrogradeze de pe fotoliul de sef peste Salubris, locul fiindu-i ocupat de fostul director al SC Citadin SA, Catalin Neculau. Incepand cu data mai sus mentionata, Ioan Apostol va ocupa functia de director adjunct al acestei institutii. Cu alte cuvinte, s-a facut rocada intre Neculau si Apostol.
Cine este Catalin Neculau?
 
Catalin Neculau a fost timp de opt ani de zile director la Citadin SA, in perioada 2002 – 2010, fiind pus in functie de fostul primar Constantin Simirad, consilierul si mentorul primarului Chirica. Neculau a parasit viata publica in urma cu sapte ani, in 2010, cand si-a dat demisia din functia de director al Citadin din motive de sanatate. Dupa demisia de la Citadin, Neculau a activat in mediul privat ca si evaluator si consultant independent, dupa care s-a mutat la Londra si a activat in zona consultantei. A revenit in Iasi la inceputul lui 2017, mai exact in luna februarie, cand a fost prezentat de Mihai Chirica angajatilor de la Salubris.
 
Maturatorii, nemultumiti de GPS
 
Schimbarile pe care vrea sa le aduca noul director al Salubris SA a starnit panica printre angajati. „Nu mi se pare normal sa mergem cu acea cutie dupa noi si sa mai avem si supraveghetori. Acceptam sa fim monitorizati prin GPS, dar sa nu mai avem supraveghetori. Salariul lor sa-l imparta la cei care muncim efectiv pe strada. Un supraveghetor incaseaza lunat cam 3-4 mii de lei, iar noi 1.500-2.000 de lei. Noi, cei cu munca de jos, nu avem cui sa ne plangem. Am fost amenintati ca daca nu purtam dupa noi dispozitivele respective vom fi dati afara. Daca se intampla ca acea cutie sa-mi cada din buzunar, eu de unde sa scot bani pentru a o plati?”, ni s-a plans un angajat al SC Salubris SA. Contactat de reporterii Jurnalul Iesean (www.jri.ro) liderul de sindicat de la Salubris SA nu vede nici el cu ochi buni implementarea noului proiect de supraveghere. „Am inteles ca este o aplicatie instalata pe telefon, iar atat noi cat si lucratorii stradali vom fi monitorizati. Chiar si asa daca un angajat intra in crasma, pe aplicatie iti figureaza ca fiind pe strada X nicidecum in bodega. Eu nu vad eficienta acestor GPS-uri. Vom vedea cu ce alte noi proiecte va veni noul director”, a declarat pentru Jurnalul Iesean, Ioan Nastase, liderul de sindicat de la Salubris SA.