Imprimare
PDF

Fostul procuror DIICOT Radu Moisescu va afla in curand daca scapa de tinicheaua de „corupt” pe care i-a atarnat-o DNA Iasi


Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a finalizat procesul in care fostul procuror Radu Moisescu este acuzat de fapte de coruptie. Judecatorii au anuntat ca se vor pronunta in acest caz pe 12 noiembrie, pana atunci partile putand depune concluzii scrise la dosar, anunta Ziarul de Iasi.

Radu Moisescu a fost condamnat in urma cu un an la doi ani de inchisoare cu suspendare. De remarcat ca unul dintre judecatorii Curtii Supreme a avut atunci opinie separata in timpul votului, optand pentru achitare. In acelasi dosar, judecatorii l-au mai condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare si pe avocatul Alexandru Tudor Bernic, acuzat de aceeasi infractiune.

Un alt avocat, Constantin Nastase, a fost si el condamnat, pentru complicitate, la aceeasi pedeapsa. Cel de-al patrulea inculpat, Alin-Eugen Curca, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, a primit de asemenea doi ani de inchisoare cu suspendare. Cei patru condamnati, alaturi de omul de afaceri sucevean Gheorghe Catargiu, au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie inca din 2011, dosarul fiind insa plimbat pe la mai multe instante pana a incepe judecata.

Potrivit rechizitoriului, pe 10 februarie 2010, Radu Moisescu si Alexandru Bernic ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu dupa ce i-ar fi promis acestuia ca i se va ridica masura indisponibilizarii unui BMW aflat sub sechestru intr-un dosar de trafic de tigari al DIICOT Iasi. Activitatea ar fi fost sprijinita de Nastase si Curca. In timpul judecatii, Gheorghe Catargiu a decedat, procesul penal impotriva sa incetand.