Imprimare
PDF

Fiica lui Giurma, girata si de Senat, va veni la catedra din primavara


Ea este plecata de zece ani in strainatate. In tot acest timp, nu a predat nicio ora la Universitatea Tehnica, ea avand contractul de munca suspendat.

Este oficial. Fiica fostului rector al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iasi, Ion Giurma, a devenit profesor in acte la institutia de invatamant superior, dupa ce a fost plecata un deceniu in strainatate, avand contractul de munca suspendat. La ultima sedinta a Senatului, forul institutiei a girat pentru decizia comisiei de concurs, validand toate posturile care au fost aprobate. Insa nu a fost validata lista integral, cu toate numele prezentate acolo, ci au fost luate individual, unul cate unul, si propuse cu vot in plenul Senatului.

Postul de la Facultatea de Hidrotehinca, Geodezia si Ingineria Mediului pentru care a candidat prof.dr. Raluca-Catrinel Handley-Giurma, dupa ce tatal ei a aprobat suspendarea contractului acesteia cat a fost plecata in Marea Britanie timp de zece ani, a fost validat in unanimitate. „Toate posturile au fost aprobate de pe lista respectiva. Au fost validate de Senat, la for ajungand chestiunile, sa le zic asa, procedurale - felul in care a indeplinit fiecare candidat criteriile. Nu a existat niciun comentariu nici la cazul la care faceti dumnevoastra referire, asa ca s-a votat in unanimitate pentru aprobarea inclusiv acelui caz“, a declarat prof.dr. Doru Panescu, presedintele Senatului UTI Iasi.

Din Senatul care a votat pentru promovarea fiicei fostului rector au facut parte inclusiv contracandidati vocali in trecut ai lui Ion Giurma, precum prof.dr. Alexandru Salceanu. Interpelat in chestiunea votului acordat, acesta a precizat ca este o „politica a Senatului“ de a tine seama de deciziile comisiilor de concurs si ale forurilor ce au analizat dosarele si criteriilor, si prin urmare a votat si el pentru avizarea postului.

Mai mult, in aceeasi sedinta a Senatului, si fostul rector a primit girul Senatului pentru continuarea activitatii didactice pe post. Desi, conform presedintelui Senatului, s-au inasprit criteriile pentru acordarea acestor prelungiri ale activitatii didactice si au fost mai putine decat in anul anterior, prof.dr. Ion Giurma a primit acordul pentru a mai desfasura, conform specificatiilor Legii Educatiei, inca un an activitatea sa didactica, pana la evaluarea din septembrie 2017. Surse din universitate au precizat insa ca fiica acestuia va fi obligata, dupa concediul prelungit de zece ani, sa vina la catedra pentru a-si tine orele, urmand a face asta din semestrul al II-lea, pana cand va fi nevoita sa isi regleze conturile din Anglia.