Imprimare
PDF

Fetita operata la Iasi dupa ce a fost plimbata intre spitale este in stare critica. Medicii au adus sange din Neamt pentru o noua interventie chirurgicala


Fetita de 6 ani, plimbata intre spitale si operata la Iasi dupa 24 de ore din cauza lipsei de sange, este in stare critica, anunta medicii. Este in coma indusa si astazi va fi din nou operata. De aceasta data, spun specialistii, au suficiente unitati de sange.

Fata, din judetul Constanta, a avut un accident, iar ambele picioare i-au fost strivite de un tractor. Mai intai ea a ajuns la Spitalul Judetean Constanta, apoi a fost transferata la Bucuresti, cu un elicopter SMURD, ca in final, sa fie urcata, intr-un avion medical si sa plece la Iasi. Aici medicii au facut doua interventii ca sa ii salveze picioarele, insa una a fost amanata 24 de ore pentru ca nu aveau suficient sange, scrie Digi24.

Lucian Cernahovschi, medic UPU Sf Maria Iasi: „Se afla in continuare in stare generala foarte grava, este intubata. Astazi urmeaza sa se intervina din nou, pentru a continua practic interventia inceputa ieri si pentru refacerea pansamentelor la celalalt picior afectat. In privinta piciorului replantat vestile sunt relativ bune, in sensul ca piciorul s-a perfuzat , dar urmatoarele zile sunt critice privind evolutia in continuare a cazului.”

S-au scurs clipe grele pentru familia copilei de 6 ani, grav ranita intr-un accident produs marti seara, in Constanta. A fost nevoie de aproape o zi pentru ca medicii din Iasi sa faca rost de sange pentru operatia de reconstructie a piciorului.

Radu Terinte, manager Spital de Copii Sf. Maria Iasi: „Anuntul a fost facut tarziu, cand deja copilul a fost deplasat, deja era in zbor spre Iasi. Ce ar fi trebuit sa facem in situatia asta? Sa il refuzam?”
Medicii au trimis solicitari in toata Moldova. In cele din urma au primit sange din Neamt si au intrat in sala de operatii. Noua ore a durat interventia chirurgicala. Drumul pana aici nu a fost deloc usor.