Imprimare
PDF

Familie intreaga bagata in spital de ciupercile din padure. Alti doi adolescenti sunt internati


O familie din comuna Deleni a avut nevoie de ingrijire medicala dupa ce a consumat ciuperci culese din padure. Cele patru persoane care s-au intoxicat cu ciuperci au varste cuprinse intre 25 si 67 de ani si au ajuns la spital deoarece prezentau dureri abdominale si de cap, dar si stari de voma.
„Cei patru pacienti, cu varste cuprinse intre 25 si 67 de ani, care au ajuns la spital in urma unei intoxicatii cu ciuperci, au avut nevoie de ingrijire de specialitate, astfel ca au fost internati la Clinica Medicala II, Toxicologie“, a mentionat profesorul Diana Cimpoesu, medic-sef UPU-SMURD.
 
Starea acestora era stabila atunci cand au ajuns la unitatea medicala. Cazurile de intoxicatii cauzate de ciuperci otravitoare nu sunt insa o raritate in acesta perioada, tot mai multe persoane ajungand in unitatile de primire urgente din imprejurimi.
 
Totodata, doi adolescenti din judet au ajuns la Spitalul de Copii dupa ce au mancat ciuperci culese din padure. Medicii sustin ca cei doi, o fata si un baiat in varsta de 16 si 17 ani, prezentau acelasi tip de simptome, insa atat sursele, cat si modul de preparare era diferit, singura asemanare intre cei doi fiind ca au consumat ciuperci culese din padure. Unul dintre ei le consumase prajite, iar celalalt, coapte pe gratar.
 
„S-a facut spalatura gastrica, s-a administrat carbune activat, perfuzii de reechilibrare, simptomatice. Este nevoie de supraveghere medicala, de analize, iar ulterior, de stabilit daca exista impact asupra ficatului“, a precizat dr. Tamara Rosu, medic-sef UPU si purtator de cuvant de la Spitalul de Copii.