Imprimare

EXCLUSIV. Criminalul adolescent din Parcul „Copou“, TRIMIS IN JUDECATA


Minorul suspectat de uciderea prietenei sale in Parcul „Copou“ va da socoteala in fata judecatorilor. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a minorului E.P. (16 ani), pentru omor calificat, cu agravanta premeditarii.

In vara anului 2013, individul a initiat o relatie de prietenie cu victima minora D.E.G. Pe parcursul derularii relatiei de prietenie, au existat perioade in care cei doi au fost despartiti, ultima data din vara anului anterior pana in luna decembrie 2014.

Pe data de 27 februarie 2015, individul si victima au avut o discutie tensionata pe Facebook, generata de acuzatiile de infidelitate lansate de minor la adresa prietenei sale, discutie la finalul careia cei doi au decis sa se intalneasca a doua zi in Parcul „Copou“, in jurul orei 14.30.

„Potrivit propriilor declaratii, inculpatul a luat hotararea de a ucide victima, sens in care, in dimineata zilei de 28 februarie, a cautat in autoturismul tatalui sau un obiect cu care sa comita crima. Acesta a gasit un colier din plastic dur folosit in mod obisnuit la fixarea capacelor auto, iar, la ora 13.30, avand asupra sa acel obiect, s-a indreptat spre Parcul «Copou». Nici inculpatul si nici victima nu au putut ajunge la locul de intalnire la ora fixata, astfel ca intre ei a avut loc un schimb de mesaje care au fost de natura sa-l tensioneze si mai mult pe inculpatul minor“, au precizat anchetatorii.

Minorii s-au intalnit la ora 15.05 in fata Parcului „Copou“ si s-au indreptat impreuna spre partea din spate a parcului, certandu-se. Intr-un loc retras si necirculat, unde se afla o banca, individul si victima s-au oprit. Minora s-a asezat pe spatarul bancii si au continuat discutia.

La un moment dat, agresorul a pretexat ca avea un cadou sa-i ofere, cerandu-i victimei sa inchida ochii si sa-si ridice parul. „Minora s-a conformat, imprejurare in care, cu o singura miscare, inculpatul i-a infasurat colierul in jurul gatului si l-a strans. Simtind ca se sufoca, minora a incercat sa se elibereze si sa se agate cu mana stanga de capul inculpatului, reusind sa-i produca numai trei excoriatii faciale. Cum victima continua sa incerce sa-l prinda de gat sau de cap, inculpatul a impins-o si a fugit. Victima a fost gasita cazuta la pamant, de o persoana care se plimba prin parc si care a apelat Serviciul 112“, au adaugat procurorii ieseni.