Imprimare

Elev repetent de trei ori, obligat de instanta sa reia scoala


Stefan Corban va fi supravegheat timp de sase luni de catre Serviciul de Probatiune, in urma unei decizii definitive luate ieri de instanta de judecata. Individul a fost gasit vinovat de lovire si alte violente, fiind obligat si la plata unor daune de 6.000 de lei catre partea vatamata. Ca pedeapsa complemetara, judecatorii au decis ca Stefan sa fie obligat sa mearga la scoala, el fiind, in trecut, certat cu invatatura. Astfel, potrivit motivarii primei instante, individul ar fi ramas repetent de trei ori.
Corban a comis infractiunea pe cand avea 17 ani si 3 luni, in data de 14 aprilie 2015. Atunci, se afla cu alti doi prieteni pe un drum ce leaga localitatea Scanteia de Borosesti.
 
„Pe acelasi drum a aparut si persoana vatamata, S.B., in varsta de 14 ani si 8 luni la acea data, care se deplasa spre o locuinta a familiei situata la marginea satului Scinteia (...) Motivat de existenta unor conflicte anterioare cu persoana vatamata, inculpatul s-a apropiat de S.B. si a inceput sa il loveasca, mai intai cu pumnul in zona fetei, apoi l-a prins de gat, l-a ridicat cu ambele maini de la sol si i-a dat drumul, persoana vatamata cazand pe spate si lovindu-se de sol, dupa care inculpatul i-a mai aplicat o lovitura cu piciorul in zona capului“, e descrierea faptei, facuta de judecatorii primei instantei.
 
Cand a fost lasat in pace, minorul a mers acasa si a povestit mamei, care a mers la Politie. Stefan Corban a recunoscut faptele cand a fost audiat.