Imprimare
PDF

Doua cladiri in care functioneaza Filarmonica urmeaza sa fie restaurate de CJ


Preluarea a doua cladiri in care functioneaza Filarmonica Moldova Iasi este unul dintre cele 35 de proiecte ce urmeaza sa fie aprobate (sau nu) astazi de catre consilierii judeteni.
Centrul Diecezan al Episcopiei Romano-Catolice a transmis in administrare Consiliului Judetean, pentru urmatorii 22 de ani, cele doua corpuri de cladire. Este vorba de extensii ale vechii Case Bals (astazi Universitatea de Arte „George Enescu“), construite intre anii 1900 si 1910. Imobilele au 1327 mp, respectiv 375 mp si se afla intr-o avansata stare de degradare. CJ si-a asumat obligatia ca, in urmatorii trei ani, sa le consolideze si sa le restaureze. In acest sens, consilierii urmeaza sa aprobe alocarea a 89.000 de lei pentru actualizarea documentatiilor tehnice, necesare obtinerii avizelor in vederea solicitarii finantarii lucrarilor de restaurare.
 
Asa cum am mai relatat, consilierii se vor pronunta si asupra unor credite de angajament pentru modernizarea unor sectoare de drum judetean. Este vorba, in total, de 47 de km, pe DJ 208N (Lespezi-Vanatori), DJ 249E (Moreni-Grozesti), DJ 208G (Kogalniceni-Oboroceni) si DJ 280D (Ruginoasa-Helesteni).
 
Un proiect care va suscita discutii aprinse va fi cel prin care urmeaza sa se aprobe participarea presedintelui CJ la deplasarea unei delegatii conduse de Calin Popescu-Tariceanu la Seul, Coreea de Sud, in perioada 12-17 noiembrie. Motivul prezentei lui Maricel Popa in aceasta delegatie este „un bun prilej de atragere a investitiilor coreene in facilitatile de productie, parcurile industriale sau terenurile puse la dispozitie de autoritatile locale din judet“. Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de CJ in limita a 3250 de euro, 420 de dolari si 100 de lei.