Imprimare

Dosarul lui Maricel Popa inchis definitiv


Dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a fost acuzat de DNA de abuz in serviciu si de fapte de coruptie, a fost inchis definitiv de judecatorii de la Tribunalul Iasi.
 
 Conform minutei publicate pe portalul instantelor de judecata pe data de 11 iulie 2019, completul de judecatori a respins plangerea formulata de omul de afaceri Cornel Branza impotriva ordonantei de clasare data de DNA Iasi. ”Respinge ca inadmisibila plangerea formulata de petentii SC Ted Construct SRL si SC Con Ted Company SRL prin reprezentant legal administrator Branza Cornel impotriva ordonantei nr 21/II-2/2019 din 11.04.2019, data de procurorul sef serviciu al DNA-Serviciul Teritorial Iasi. Definitiva.”
 
Procurorul de caz din acest dosar, Cristina Chiriac, a dispus clasarea pentru toate faptele de care Maricel Popa, presedinte al CJ Iasi, Daniel Achitei, director al Directiei Judetene de Drumuri, si Ioan Echimov, patronul societatii Eky – Sam SRL, fusesera suspectati. Acuzatiile au fost clasate deoarece anchetatorii au considerat ca nu sunt prevazute de legea penala sau ca autorii nu le-ar fi comis cu vinovatia ceruta de lege. Dosarul a fost intocmit in urma unei plangeri formulate de omul de afaceri Cornel Branza. Tot Branza este cel care a contestat la instanta decizia de clasare data de procurorii de la DNA.