Imprimare
PDF

De acum înainte, spitalele ieșene vor primi doar cazuri grave COVID din alte județe. Cei cu forme ușoare, trimiși să se trateze acasă


Ministrul Sănătățiii, Nelu Tătaru, a făcut o evaluare a spitalelor COVID și suport COVID din Iași, dar și din județele din regiunea Moldovei.
 
În urma evaluării, ministrul Tătaru a decis ca de acum înainte, dat fiind gradul mare de ocupare din saloanele destinate bolnavilor cu infecția cu SARS COV2, cazurile asimptomatice și ușoare  provenite din alte județe să fie redirecționate în județele de unde vin. „Am evaluat posibilitatea ca un număr de cazuri cu o simptomatologie ușoară și medie care vin din alte județe să poată fi redirecționate în acele județe și spitalizate acolo pentru a păstra spitalele din Iași efectiv pentru formele severe și critice.”, a spus Nelu Tătaru.
 
Motivul pentru care ministrul Tătaru a ajuns la această decizie este suprapopularea spitalelor. Drept pentru care ministrul a anunțat aportul de locuri cu care va veni Spitalul Militar începând de săptămâna viitoare.
 
”După cum ați văzut și din statistici, capacitatea este aproape de maxim la nivelul municipiului Iași . Suplimentăm cu un număr de paturi și sperăm ca acesta să fie aproape de 40 la Spitalul Militar din ceea ce am evaluat noi astăzi, spitalul punând deocamdată la dispoziție 16 paturi. Am evaluat Spitalul Militar pentru a-l putea introduce cât mai curând, de mâine sau de luni, în circuitul suport ”, a mai spus Tătaru. Ministrul a mai declarat că s-a ajuns la aglomerația din spitale pentru că bolnavii asimptomatici sau cu forme ușoare refuză să se externeze după 48 de ore. Acesta a adăugat că paturile de la Terapie Intensivă sunt aproape pline dar că în acest moment nu este niciun pacient la ventilator.
 
“Acest lucru  înseamnă că este o patologie care realmente poate fi controlată în acest moment dar să nu uităm că în m