Imprimare
PDF

CUTREMURATOR: Ieseanca insarcinata atat cu tatal, cat si cu fratele ei


O tanara de 24 de ani, bolnava psihic, ar fi fost violata de fratele ei, surse judiciare sustinand ca a ramas insarcinata in urma abuzurilor repetate. Pe cand era adolescenta, fata a fost violata si de tatal ei, aflat in prezent in puscarie. Si atunci ar fi ramas insarcinata, insa nu a dus sarcina pana la capat.
Poveste cutremuratoare descoperita de autoritatile iesene in localitatea Raducaneni. O tanara de 24 de ani, care sufera de o afectiune psihica, ar fi fost abuzata in mod repetat de fratele ei de 20 de ani, barbatul fiind arestat preventiv in urma cu doua zile. Individul, pe nume Virgil Paul Baciu, ar fi lasat-o insarcinata pe sora sa de 24 de ani, sustin surse judiciare, el fiind reclamat la Politie chiar de mama sa.
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Raducaneni, abuzurile ar fi avut loc in perioada martie - iulie 2018, timp in care individul si-a siluit sora de cel putin cinci ori. Potrivit vecinilor, Virgil consuma batuturi alcoolice si, ulterior, intra in camera surorii sale unde profita de handicapul psihic al acesteia si o viola.
 
Tanarul, care are 10 clase, a procedat in acelasi mod ca tatal sau, Damian Baciu, care, in 2006, timp de mai multe luni, a violat-o si el pe tanara cu probleme psihice. La acel moment, Damian a amenintat-o pe fiica sa ca o va omori atat pe ea cat si pe mama ei daca va spune cuiva prin ce trece.
 
Fata a facut-o in cele din urma, Damian Baciu fiind condamnat la 18 ani de puscarie. Pedeapsa i-a fost redusa la 15 ani de inchisoare dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal. Si in timpul violurilor tatalui, tanara ar fi ramas insarcinata insa sarcina nu a fost dusa pana la capat. Damian Baciu are acum 60 de ani si e in penitenciar.
 
Ce spun vecinii
 
Ieri, nici victima si nici mama acesteia nu au fost gasite acasa de catre reporterii nostri. Vecinii, in schimb, spun ca povestea cutremuratoare a familiei Baciu era cunoscuta de mai multi ani de catre autoritati, fara ca nimeni sa intervina pana acum cateva saptamani. Familia Baciu traieste in conditii modeste, intr-o casa saracacioasa din mijlocul Raducaneniului. Desi faptele de care este acuzat Virgil sunt doar de anul acesta, vecinii spun ca acesta ar mai fi profitat de sora sa si in trecut.
 
Incestul avea loc, de regula, cand mama celor doi era plecata la munca sau cand tanarul se imbata. La inceputul lunii iulie, fata nu a mai rezistat si si-a implorat mama sa o ajute. „A venit maica-sa si mi s-a plans ca baiatul a violat-o pe sora lui. Eu i-am spus sa mearga la Politie. A mai venit intr-o dimineata plangand, disperata, si a sunat la politie direct“, a spus o vecina.
 
Vecinii mai spun ca, in trecut, pentru a o proteja pe fata de fratele ei, mama a apelat la o solutie extrema. A incuiat-o intr-o camara pe fata, ascunzand cheia de Virgil. „O mai tinea incuiata pe fata, dar cat putea sa o tina incuiata. Ea a mai avut un avort cu fratele ei“, a mai spus o vecina. Virgil Baciu risca pana la 12 ani de inchisoare.