Imprimare
PDF

Cum ii caracterizeaza Postolache pe IT-istii din Iasi care pot schimba Romania


"E foarte dificil sa fii cel mai bun din lume la ceva. E foarte dificil sa fii cel mai bun din Europa, si daca micsorezi regiunea mult mai mult de atat, incepe sa nu prea mai conteze. Pentru Romania, o tara unde jumatate din populatie se duce la toaleta in curte, sa fim noi buni, dar buni de tot in vreun domeniu poate parea o utopie, dar oare chiar e?", se intreaba Andrei Postolache.

"Putem avea noi ambitii mari, dar fundamentate, nu simple declaratii de intentie sau strategii si masterplan-uri pe hartie? Putem construi ceva complex, ceva mare, ceva important?

Ce anume ar fi lucrul asta, care ar fi sansa noastra sa excelam? Mie mi-e foarte greu sa ma gandesc la altceva in afara de IT, si cred ca in ITputem fi extraordinar de buni, numai ca e mai greu si mai neintuitiv poate cum putem ajunge chiar sa avem un fel de Silicon Valley de Romania, si cum ar arata el in cazul nostru. Haideti sa exploram ideea.

(...)

La mine in Iasi toata lumea care vine in weekened in parc la Palas sa se relaxeze stie ca absolut toate cladirile alea mari de sticla de jur imprejur sunt pline de IT-isti, o clasa de oameni in general tineri, discreti, care prefera uneori sa mearga uitandu-se in pamant, sau in telefon, care se imbraca oarecum neglijent si nu tin sa aiba ultima freza sau sa fie proaspat rasi, care au vazut cravata mai degraba in filme, care sunt destepti, platiti foarte bine si, li se pare unora, oarecum rupti de restul orasului, de o asa numita “viata reala”, de parca ar fi niste holograme traind o iluzie. La fel si in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov si pana la un punct Sibiu, Tg Mures, Oradea".