Imprimare
PDF

Cristin Zamosteanu a fost arestat


Cristin Zămosteanu a ajuns în ultimul deceniu unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Iaşi. El este asociat la opt firme, însă multe dintre afaceri le derulează prin intermediul sau cu ajutorul unor apropiaţi.
 
Cea mai importantă dintre ele este M Chim, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 32 de milioane de lei. Aseară, Zămosteanu a fost arestat, alături de alţi doi angajaţi, potrivit impactfm.ro.
 
Acuzat oficial de anchetatori că şi-ar fi construit imperiul financiar, în ultimii opt ani, prin acte de evaziune fiscală, Cristin Zămosteanu a fost arestat într-un momentul în care afacerile sale îi mergeau ca pe roate. Opt firme deţine omul de afaceri specializat în imobiliare, cea mai importantă dintre acestea – dar şi cea mai veche, fiind M Chim. E firma prin care Zămosteanu derulează cumpărări şi vânzări de bunuri imobiliare şi care anul trecut a derulat o cifră de afaceri de 32,2 milioane de lei.
 
Cifrele declarate la Finanţe de contabilii firmei M Chim arată dimensiunea imperiului imobiliar al lui Zămosteanu. Potrivit acestor date, firma deţine active imobilizate, în principal imobiliare, de nu mai puţin de 177 de milioane de lei. M Chim are 20 de angajaţi. MCM Boutique Resort, firmă prin intermediul căreia Zămosteanu controlează singurul hotel de 5 stele din Iaşi – Pleiada, a derulat în 2019 o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei, potrivit datelor fiscale.
 
O altă firmă importantă a lui Zămosteanu este Oxygen Sport, unde lucrează 47 de persoane. Firma a declarat pentru 2018, ultimul bilanţ disponibil, o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei. Firma prin intermediul căreia Zămosteanu construieşte este MCM Rezidential. 88 de persoane lucrează la ea şi, conform ultimului bilanţ – din 2018, a derulat o cifră de afaceri de peste 2,6 milioane de lei. Zămosteanu mai este acţionar la Provast SRL, Salina Iasi SRL, Sevrom SRL şi Trustul de Presă 24 de ore SRL.