Imprimare
PDF

Cristian Adomnitei a fost SUSPENDAT din fruntea Consiliului Judetean Iasi


Institutia Prefectului a anuntat astazi ca, dupa analiza deciziei Curtii de Apel, comisia special constituita a hotarat sa-l suspende pe Cristian Adomnitei din functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

ORA 16:00

In sedinta Consiliului Judetean de miercuri, PSD va propune ca atributiile presedintelui CJ sa fie indeplinite, dupa suspendarea lui Adomnitei, de actualul vice, Victorel Lupu.

In locul sau va fi propus pentru post consilierul PLR, Victor Chirila. Schimbarile au loc dupa ce Cristian Adomnitei a fost suspendat din functia de presedinte al CJ. Maine dis-de-dimineata, consilierii se intrunesc intr-o sedinta pentru a stabili ce au de facut in continuare.

ORA 14:00

Membrii PSD stabilesc dupa-amiaza pe cine vor sustine in fruntea CJ Iasi

PSD Iasi a convocat o sedinta a Biroului Permanent Judetean in aceasta dupa-amiaza pentru a stabili pozitia pe care o vor adopta membrii care vor participa la sedinta de plen a Consiliului Judetean Iasi de miercuri.

Cristian Adomnitei a fost suspendat din functia de presedinte al CJ. Maine dis-de-dimineata, consilierii se intrunesc intr-o sedinta pentru a stabili care dintre vicepresedinti ii va lua locul lui Adomnitei. Cele mai mari sanse le ale Victorel Lupu.

ORA 13:00

Urmare a comunicatului de presa a Prefectului Judetului Iasi de astazi, 19.05.2015, Curtea de Apel Iasi face urmatoarele precizari:

"Curtea de Apel Iasi s-a pronuntat in data de 14.05.2015 numai asupra masurii arestului la domiciliu in ceea ce-l priveste pe presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Incheierea a fost comunicata prefectului Judetului Iasi in data de 15.05.2015, in baza dispozitiilor art. 71 alin. 2 si art. 102 1 din Legea nr. 215/2001 si art. 22 din Legea nr. 255/2013, texte de lege care impun aceasta comunicare.

Masura suspendarii din functie a presedintelui Consiliului Judetean este in competenta exclusiva a prefectului judetului, conform textelor de lege sus citate".

ORA 12:30

A fost convocata de urgenta o sedinta a Consiliului Judetean, care se va intalni maine dimineata, la 7.30, pentru a lua act de decizia Prefecturii si pentru a nominaliza pe unul dintre vicepresedinti in locul lui Adomnitei.

La nivelul CJ s-au luat deja masurile necesare pentru conformarea cu ordinul Prefectului, vicepresedintele Victorel Lupu confirmand ca sedinta CJ va avea loc maine dimineata, la ora 7.30.

Cel mai probabil, vicepresedintele care va prelua prerogativele presedintelui CJ Iasi va fi Victorel Lupu, avand in vedere faptul ca PSD Iasi dispune singur 19 din 36 de voturi, iar impreuna cu aliatii, 27.