Imprimare
PDF

Continuă furturile de lemn din județul Iași


Furturile de material lemnos din județul Iași continuă. Într-o singură zi, oamenii legii au confiscat peste 1.300 de metri cubi, care au fost predați reprezentanților Ocolului Silvic. 
 
La data de 7 mai a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Hârlău și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași au depistat, pe raza localității Pârcovaci, doi tineri, de 19 ani, respectiv 29 de ani, ambii din localitatea Pârcovaci, în timp ce transportau material lemnos cu atelaje hipo, fără a deține documente legale.
 
Polițiștii au ridicat 1,300 metri cubi de material lemnos, care au fost predați reprezentanților Ocolului Silvic Hârlău.
 
Cei doi tineri au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 171/2010.
 
În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Pașcani au oprit, pentru control, pe DN 28A, pe raza localității Moțca, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 66 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține documente legale de proveniență pentru materialul lemnos.
 
S-a dispus confiscarea celor 2,26 metri cubi de material lemnos, care au fost predați reprezentanților Ocolului Silvic Pașcani.
 
Bărbatul a fost sancționat contravenţional, cu amendă, conform Legii nr. 171/2010.