Imprimare
PDF

Continua consultarea publica privind bugetul local pe anul 2019


Municipalitatea ieseana va continua consultarea publica privind elaborarea bugetului local pe acest an pana cand Legea Bugetului de Stat pe 2019 va fi adoptata de Parlament si promulgata de Presedintele Romaniei. Incepand cu 10 decembrie au fost impartite 5.000 de chestionare la Centrul de Informatii pentru Cetateni si la cele cinci centre de cartier. Campania de consultare ar fi trebuit sa se incheie astazi, 10 ianuarie, insa, in lipsa Legii Bugetului de Stat pe 2019 proiectul bugetului local nu poate fi definitivat, astfel incat iesenii pot in continuare sa isi exprime propunerile privind proiectele locale.
Chestionarele completate pot fi luate si depuse in urnele special pregatite la Centrul de Informatii pentru Cetateni – Biroul de Relatii cu Publicul (ghiseul 6), precum si la cele cinci centre de cartier ale Primariei Municipiului Iasi. Propunerile vor fi centralizate, iar ideile vor fi analizate si incluse in proiectul bugetului Municipiului Iasi. Pe langa completarea acestui chestionar, iesenii pot trimite si in scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primaria Municipiului Iasi, bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 11, Iasi, cod 700064, sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
De la inceputul campaniei de consultare publica, iesenii au completat 525 de chestionare, prin care au facut 1.466 de propuneri. In urma analizarii acestora s-a constatat ca domeniul Infrastructura a adunat 382 de propuneri, Fluidizare trafic – 284, Modernizare transport public – 249, Investitii (social, mediu, sanatate, cultura, turism, sport) – 220, Salubrizare (inclusiv amenajarea de spatii verzi, cainii fara stapan, locurile de joaca pentru copii) – 152, Locuinte – 51, Retele edilitare – 41, Locuri de parcare – 35, Siguranta publica – 14. La capitolul Diverse au fost facute 79 de propuneri.
 
La Centrul de Informatii pentru Cetateni, iesenii au completat 239 chestionare, prin care au facut 656 de propuneri. La centrele de cartier au fost completate 286 chestionare, prin care s-au facut 810 de propuneri. Astfel, la Centrul de Cartier Tatarasi au fost completate 104 chestionare, unde au reiesit 281 de propuneri. La Centrul de Cartier Nicolina au fost completate 56 chestionare, de unde au reiesit 205 de propuneri. La Centrul de Cartier Alexandru cel Bun au fost completate 50 chestionare, de unde au reiesit 192 de propuneri. La Centrul de Cartier Pacurari au fost completate 76 chestionare, de unde au reiesit 132 de propuneri.