Imprimare
PDF

Consiliul local Iasi: Unda verde pentru planul urbanistic zonal al Spitalului Regional de Urgente


Viitorul spital regional de urgente de la Iasi va avea o capacitate de peste 800 de paturi si Ministerul Sanatatii a aprobat ca in componenta acestuia sa fie si o specializare legata de neurochirurgie.Viitorul spital regional de urgente de la Iasi va avea o capacitate de peste 800 de paturi si Ministerul Sanatatii a aprobat ca in componenta acestuia sa fie si o specializare legata de neurochirurgie.
In sedinta extraordinara de astazi a Consiliului Local Iasi a fost aprobat in unanimitate planul urbanistic zonal al spitalului. Pana vineri, documentatia va fi inantata la Ministerul Sanatatii a precizat edilul Mihai Chirica.
 
Proiectul a fost votat si de consilierii liberali care, prin vocea lui Razvan Timofciuc, au sustinut odata in plus ca amplasamentul din Moara de Vant nu este cel mai fericit, deoarece Guvernul va trebui sa construiasca si centura de nord a municipiului pentru a facilita accesul  dinspre drumul european.
 
Deputatul PMP de Iasi, Petru Movila raspunde din partea Parlamentului din 2007 de elaborarea acestui proiect si a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va emite o hotarare unde vor fi precizate cele peste 20 de specializari care vor fi in viitorul spital. Petru Movila  a mai spus ca adresabilitatea va fi pentru cel putin 4 milioane de locuitori din zona: