Imprimare
PDF

Concursul judetean de teatru „Prin Teatru, spre Educatie”, pe scena Ateneului


Timp de doua zile, 17-18 aprilie 2018, pe scena Teatrului Ateneu Tatarasi, 28 de trupe de teatru din unitatile de invatamant ale judetului Iasi au prezentat intr-un mod creativ rolul educatiei in societatea contemporana, in cadrul celei de-a doua editii a Concursului judetean de teatru Prin Teatru, spre Educatie. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu Ateneul Tatarasi, fiind inscris in Calendarul Activitatilor Educative Judetene.
Concursul a vizat crearea unor atitudini pozitive si imbunatatirea calitatii vietii de elev prin exersarea artei teatrale, ca forma de educatie in scolile din judetul Iasi si s-a adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal.
 
Juriul, format din personalitati din domeniul teatral si din reprezentanti ai mass-mediei iesene (actori, regizori, reprezentanti ai invatamantului universitar vocational si ai Radio Iasi), a apreciat creativitatea, originalitatea, prezenta scenica, expresivitatea in exprimare, acordand 17 premii, care au constat in carti si diplome. Marele Premiu al concursului a fost acordat  trupei „Cantalup”, de la Scoala Gimnaziala Valea Lupului, profesor coordonator Croitoru Liliana, pentru piesa Poem in lut, iar premiul I a fost obtinut, dupa cum urmeaza: la sectiunea invatamant primar de catre „Licuricii veseli”, de la Scoala Gimnaziala Iugani, profesor coordonator  Balteanu Mihaela, cu piesa Prostia omeneasca; la invatamant gimnazial de „Trupa fara nume”, de la Scoala Gimnaziala Costuleni, structura Covasna, profesori coordonatori Hurjui Ana Maria, Paval Eva Iuliana, cu piesa Cucoanele de  la Barzoieni; la sectiunea invatamant liceal de trupa „Kangai”, de la Colegiul National „G. Ibraileanu” Iasi, profesor coordonator  Caliopia Hodorogea, cu piesa Clinica sinucigasilor; iar la sectiunea profesionisti, de trupa „Mimesis”, de la Clubul Copiilor Tg. Frumos, profesor coordonator Leahu Mirela Mihaela, cu piesa Fat-Frumos cand era Mic.
 
Sub deviza Educatia este cartea de vizita pe care elevii o vor purta si o vor prezenta toata viata, elevii, profesorii, parintii si toti cei fascinati de lumea teatrului, au avut posibilitatea sa valorifice roadele educatiei nonformale, alaturi de cei mai talentati actori in devenire din judetul nostru.