Imprimare
PDF

Concert de 8 ore la Sarbatorile Iasului urmat de artificii. Show prezentat de Dan Negru


Prezentator al evenimentelor din fata Palatului va fi realizatorul tv Dan Negru (foto).
Primaria va deschide astazi ofertele pentru organizarea concertului din 15 octombrie, din fata Palatului Culturii. Valoarea contractului a fost estimata la 550.000 lei, fara TVA. Conform caietului de sarcini, concertul se va desfasura in intervalul orar 15.00 - 23.00, iar la final este programat un foc de artificii de 12 minute, cu cel putin 2.000 de lovituri.
 
Din documentatie putem afla cu exactitate si artistii pe care Primaria ii va aduce: Delia, Holograf, Iris, Compact, Nicoleta Nuca, Trupa N&D si Trupa Rao. Primii cinci artisti vor avea fiecare cate un recital de minimum 45 minute, iar cele doua trupe, de 30 minute. Evenimentul va fi prezentat de Dan Negru. Banii estimati de municipalitate acopera onorariile artistilor, cheltuielile legate de scenotehnica, cheltuiele pentru transport, cazare si masa, focul de artificii si diverse taxe.
 
In alta ordine de idei, Primaria a anuntat ieri si o serie de masuri speciale de protectie sanitar-veterinara in timpul Sarbatorilor Iasului. Astfel, pana pe 16 octombrie, pe raza municipiului Iasi se va interzice comercializarea porcilor vii in targuri si piete, iar produsele de origine animala vor fi admise la vanzare numai de la producatorii care prezinta adeverinta de la medicul sanitar-veterinar zonal. De asemenea, cei care vor sa ofere pachete de mancare pelerinilor vor putea face acest lucru doar daca au autorizatie sanitar-veterinara.
 
„Intarirea controlului asupra produselor de origine animala aflate in bagajele persoanelor, precum si asupra mijloacelor de transport in vederea prevenirii introducerii frauduloase a unor alimente de origine animala prin care se poate transmite pesta porcina africana“, este o alta masura anuntata de municipalitate.