Imprimare
PDF

Chirica, despre prezenţa lui Zămosteanu la botezul fiului său: „Am socializat“


„Atâta timp cât există justiţie în România, sunt convins că îşi va face treaba şi va arăta ce este… Nu ştiu cum evoluează dosarul Zămosteanu, nu este treaba mea şi îi las pe cei care se pricep să-şi facă treaba“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica, referindu-se la ancheta din dosarul Zămosteanu, ajunsă în faza audierilor.
 
Întrebat dacă a primit şi el o „invitaţie“ la DIICOT Iaşi, primarul a zâmbit larg şi a răspuns după câteva secunde că nu a primit nicio citaţie. „Vă anunţ în momentul în care…, dar nu mă sperie o asemenea chestiune“, a spus el.
 
Cât priveşte prezenţa lui Cristin Zămosteanu la cumetria mezinului, în acelaşi an 2017, Chirica a spus, după ce şi-a căutat câteva secunde cuvintele: „Tot mediul de afaceri a fost invitat. A fost o, să spunem, prima speranţă a socializării acestei comunităţi ieşene - medici, oameni de afaceri, profesori - cam tot ce putea să reprezinte la acel moment comunitatea ieşeană. Pe unii îi cunosc, pe alţii nu. Au socializat, şi cred că a fost un lucru bun“, a precizat primarul.
 
„Lăsaţi justiţia să-şi facă treaba, să nu-l transformăm într-un diavol (pe investitorul imobiliar arestat, n.r.) înainte de a fi catalogat ca atare. Justiţia îşi va spune cuvântul şi atunci se va vedea care este nivelul de vinovăţie al fiecăruia dintre cei implicaţi“, a mai spus Chirica.