Imprimare
PDF

Centrul pentru arsi din Iasi ar urma sa fie complet dotat pana in martie


Patru centre pentru pacientii mari arsi - doua la Bucuresti, unul la Timisoara si unul la Targu Mures - ar urma sa fie construite in Romania dupa anul 2020, afirma Sorina Pintea. Ministrul Sanatatii a adaugat ca acesta este "un termen realist". Sorina Pintea mai spune ca aceste centre ar fi trebuit sa fie construite inca din anul 2014, cand a fost data o Hotarare de Guvern in acest sens, dar ''a fost multa birocratie, multa delasare si ani de zile in care lumea nu s-a interesat''.
Ministrul Sanatatii a adaugat ca centrele din Iasi si Timisoara care sunt deja construite vor fi dotate pana in martie 2019. "Licitatia se va termina si sa speram ca nu avem contestatii. 'Sportul' contestatiilor ne-a tinut pe loc in foarte multe situatii, inclusiv in povestea asta cu studiul de fezabilitate", sustine Sorina Pintea.
 
''In 6 august 2018 am semnat un contract pentru studiul de fezabilitate. Tot in acest an am publicat, in 25 octombrie, pe site-ul Bancii Mondiale, un caiet de sarcini pentru achizitia de aparatura, pentru ca, practic, banii erau. Anul trecut s-a demarat procesul de achizitie prin Banca Mondiala, pentru ca banii erau din 2012", a declarat Sorina Pintea.