Imprimare
PDF

Cea mai noua escrocherie la Iasi: „Am adus pachet de la ruda dvs. din Italia“


Politistii atrag atentia iesenilor sa fie mai retinuti cu necunoscutii care ii contacteaza: s-au inmultit inselatoriile prin telefon sau cele prin metoda „Comisionarul“.
Politistii atrag atentia la escrocii care ademenesc iesenii cu diverse oferte, care in final se dovedesc a fi inselatorii, cazuri care s-au inmultit in ultimele luni. Reprezentantii politiei iesene subliniaza ca metodele cel mai des folosite pentru a pacali sunt prin mesaje telefonice, vanzarea de produse de catre „vanzatorii“ ambulanti, iar mai nou, hotii se dau drept comisionari care aduc pachete din partea rudelor aflate in strainatate.
 
„Daca aveti cunostinte in strainatate de la care asteptati pachete sau bani, sa nu aveti incredere in orice persoana care se da drept comisionar, mai ales daca va pretinde bani sau produse. Cereti in primul rand un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care o cunoasteti“, au precizat reprezentantii Politiei Iasi.
 
Escrocii mai trimit SMS-uri prin care anunta castiguri, iar pentru a intra in posesia premiilor, celor vizati li se solicita divrese sume de bani in anumite conturi ori sa cumpere cartele de reincarcare si sa le transmita codurile. Politistii mai atrag atentia si la vanzatorii ambulanti neautorizati din piete, cat si la cei care vand produse de contrabanda, cum ar fi tigarile.
 
„Vanzatorii ambulanti sau comerciantii fara autorizatii din piete ar putea sa va vanda un produs mai scump decat merita, si astfel cumparati un produs de proasta calitate. De asemenea, atentie la produsele de contrabanda, in special alcool si tigari. Aceste produse sunt in special din Ucraina sau Moldova, iar cumparandu-le incurajati specula si castigurile ilicite“, au adaugat reprezentantii Politiei.