Imprimare
PDF

Cazare gratuita pentru cei mai inventivi studenti din Campusul „Tudor Vladimirescu” al Politehnicii iesene


Cei mai ingeniosi studenti cazati in Campusul „Tudor Vladimirescu” al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi vor primi cazare gratuita pentru felul inovativ in care si-au amenajat camerele de camin. Castigatorii concursului „Cea mai tare camera din «Tudor»” au fost desemnati in aceasta saptamana de un juriu format din studenti, profesori si reprezentanti ai Directiei Servicii Studentesti, care gestioneaza campusul.
Acestia au avut o misiunea grea, concursul starnind un interes foarte mare in randul studentilor, fiind inscrise in competitie 25 de camere special amenajate de cei 61 studenti care locuiesc in ele. Dupa o prima evaluare a juriului, toate au dat dovada de creativitate in amenajare, ingeniozitate in folosirea fiecarui metru patrat intr-un mod util si pasiune pentru a crea un mediu de lucru si de odihna original. Cat timp juriul a deliberat si a analizat in detaliu fiecare camera in parte, dupa o grila predefinita si publicata in regulamentul de concurs, studentii au avut posibilitatea sa isi ajute colegii, sa ii sustina si sa voteze care dintre camere le-a placut cel mai mult, apreciindu-le pe Facebook pana duminica, 9 decembrie 2018.
 
Astfel, la editia de anul acesta, Cea mai tare camera din „Tudor” in anul universitar 2018-2019 este camera 333 din caminul T4, in care stau Adrian Perdica si Stefan Mihai Tanase, studenti in anul al IV-lea la Facultatea de Arhitectura „G.M. Cantacuzino”. Fiindca a fost o competitie foarte stransa, diferenta intre locul I si locul al II-lea este doar de 0,19 puncte din maximum 25 posibile.
 
Pe locul al II-lea s-au situat studentii Ionut Ursu, Denis Jureschi si Robert Luigi Diac, toti trei in anul al II-lea la Facultatea de Hidrotehnica, Geodezie si Ingineria Mediului, care locuiesc in camera 213 din caminul T13, in timp ce pe pozitia a treia s-a aflat camera 425 din caminul T10, in care sunt cazati studenti de la alte universitati de stat din Iasi. Castigatorii de pe locul al III-lea sunt Ioana Amitroaiei, anul al III-lea, Facultatea de Medicina Generala de la UMF, Elsinia Guralivu, anul al II-lea de master, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor de la UAIC, Roxana Cozma, anul al V-lea, Facultatea de Farmacie de la UMF si Zinaida Scurtu, anul al II-lea, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor de la UAIC.
 
Studentii de pe locul I vor beneficia de cazare gratuita pana la finalul anului universitar, cei de pe locul al II-lea vor fi scutiti de la plata caminului pana in luna aprilie, in timp ce studentii de pe locul al III-lea nu vor plati trei luni tariful de camin. Toti studentii inscrisi au adus diferite imbunatatiri spatiului comun de locuit. In evaluarea camerelor s-a tinut cont de creativitatea amenajarii si ingeniozitatea mobilarii spatiului de locuit, originalitatea organizarii camerei, decoratiunile si elementele ce vin sa imbunatateasca aspectul vizual al camerei, gradul de curatenie, investitii facute in camera, raportul cost-rezultat al investitiilor financiare facute.
 
Pentru a se inscrie la concurs, studentii au trimis fotografii realizate de ei cu camerele in care locuiesc, completand si un formular online.