Imprimare
PDF

Caz grav de leptospiroza la Iasi


Un barbat de 34 de ani din Vaslui a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase, cu boala raspandita de sobolani. Barbatul este instalator si in ultima perioada a lucrat mai mult in canalizare. Acum se afla internat la sectia de terapie intensiva, insa medicii sunt optimisti in privinta evolutiei starii sale de sanatate.

Leptospiroza este o boala contagioasa, care se ia prin contact cu excrementele de sobolani. Barbatul a ajuns la spital pentru ca se simtea foarte rau, avea febra, dureri puternice de cap si de muschi.

Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infesctioase Iasi, a declarat ca: “In momentul de fata avem spitalizat in Clinica de Boli Infectioase in compartimentul de terapie intensiva un prim caz de leptospiroza din acest an la un instalator, de fapt o categorie profesionala care are risc la aceasta boala.”. Leptospiroza este contagioasa. Cei mai expusi la aceasta boala sunt instalatorii si persoanele din mediul rural, care fac curatenie in spatii in care sunt si sobolani. Simptomele pot fi inselatoare. Persoanele care sufera de aceasta boala prezinta stari de ameteala, febra si dureri musculare. Insa mai tarziu pot aparea si dureri insuportabile de ficat si de rinichi. In 2011, la Spitalul de Boli Infectioase au fost 7 cazuri de acest gen. Anul acesta s-au mai inregistrat doua. Cel al barbatului din Vaslui, internat de patru zile, este insa cel mai grav. S.C.