Imprimare

Campus Scolar de noua milioane de lei in comuna Belcesti


In investitie sunt cuprinse inclusiv garsoniere pentru cadrele didactice ce acum fac naveta.
Un proiect abandonat acum mai bine de zece ani a fost resuscitat. Compania Nationala de Investitii (CNI) va asigura finantarea pentru finalizarea lucrarilor la un campus scolar din Belcesti. Proiectul a fost abandonat in 2008, dupa ce stadiul lucrarilor a ajuns la 25%.
 
Primarul comunei, Constantin Ciobanita, a precizat ca valoarea proiectului ajunge la 8,88 milioane lei, iar campusul scolar va fi amenajat la Liceul Tehnologic „Victor Mihailescu Craiu“. Licitatia de lucrari a fost lansata, iar ofertele pot fi depuse pana pe 28 septembrie.
 
„Daca nu vom avea contestatii, speram sa ne apucam de treaba in acest an si speram ca, in doi ani, sa avem totul la cheie“, a declarat primarul comunal, citat intr-un comunicat al PNL. Potrivit sursei citate, campusul e o prelungire a liceului tehnologic si cuprinde mai multe sali de clase si garsionere pentru cadrele didactice acum navetiste.
 
„Constructia ar fi cu atat mai benefica intrucat in proximitatea ei se afla o sala de sport moderna, in care elevii desfasoara deja activitati sportive scolare si extrascolare“, se mai arata in comunicat.