Imprimare
PDF

Camelia Gavrila, cel mai des invocat candidat la sefia PSD pe municipiu. Ce spune deputatul?


„Nu asociez acest lucru cu o intentie de candidatura la Primarie“, ne-a declarat deputatul. Maine, PSD Iasi va lua decizii importante privind alegerile interne.
PSD Iasi va organiza alegeri pentru toate functiile interimare de la nivelul organizatiei judetene si organizatiei municipale Iasi. O astfel de decizie ar putea fi adoptata maine, intr-o sedinta a conducerii filialei. Pentru sefia organizatiei judetene va candida Maricel Popa, dar exista si alte cel putin cinci persoane ce ar putea intra in cursa. La municipiu, primul lider social-democrat care spune ca ia in calcul o candidatura este Camelia Gavrila. Saptamana trecuta, social-democrati au amanat o decizie cu privire la stabilirea calendarului pentru alegeri intrucat s-a decis contactarea conducerii centrale pentru emiterea unui punct de vedere. Intre timp, secretarul general al partidului, Marian Neacsu, a trimis catre filiala un ghid, iar documentul va fi dezbatut in sedinta Biroului Permanent Judetean (BPJ).
 
Din discutiile pe care reporterii „Ziarului de Iasi“ le-au purtat cu mai multi lideri ai PSD a reiesit ca sunt doua curente de opinie in filiala: unii cer conferinte de alegeri la toate organizatiile locale, iar ceilalti sustin alegeri doar pentru posturile interimare. Ca o pata de culoare, functiile interimare sunt fix cele pe care le-a ocupat Mihai Chirica in PSD Iasi: presedinte organizatia municipala Iasi, presedinte executiv PSD Iasi si presedinte PSD Iasi. Pentru sefia filialei, singurul lider PSD care si-a afirmat ferm dorinta de a candida este actualul presedinte interimar Maricel Popa, dar exista si alti social-democrati interesati de o posibila candidatura (Cristian Stanciu, Mihaela Ivancia, Vasile Citea, Victorel Lupu, Mihai Mihalache). La organizatia municipala, cel mai des este invocat in filiala numele deputatului Camelia Gavrila.
 
Contactata telefonic, sefa Comisiei pentru invatamant din cadrul Camerei Deputatilor a confirmat ca ia in calcul o candidatura, dar a subliniat ca acest lucru nu inseamna ca are in intentie sa intre, ulterior, in confruntarea electorala pentru functia de primar al Iasului. Deputatul a facut aceasta precizare in contextul in care, in general, la nivelul partidelor, sefii de organizatii municipale ajung sa candideze si la Primarie. „Iau in calcul o candidatura la nivel de municipiu, dar nu asociez acest lucru cu o intentie de candidatura la Primarie“, a spus deputatul.