Imprimare
PDF

Bugetul local va fi rectificat. Primarul Mihai Chirica solicita suplimentarea veniturilor cu 1,65 milioane de lei


Bugetul local pe anul 2016 va fi rectificat. Primarul Mihai Chirica a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca in sedinta Consiliului Local de maine va fi discutat si votat un proiect prin care se solicita suplimentarea veniturilor cu suma de 1,65 milioane lei, circa 90% din suma provenind din vanzarea unor bunuri si impozitul pe terenuri de la persoanele fizice si cele juridice.

La capitolul cheltuieli sumele vor fi virate dupa cum urmeaza: 750.000 lei la capitolul sanatate (Spitalul de Recuperare si Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”), 506.000 lei la capitolul invatamant (solicitari ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat) si 394.000 lei la capitolul asigurari si asistenta sociala, mai exact pentru asigurarea drepturilor salariale pana la sfarsitul anului 2016 pentru angajatii Directiei de Asistenta Comunitara si Directia Crese.

In acelasi proiect este mentionata si o virare de credite de la capitolul Locuinte, servicii si dezvoltare publica.

Astfel, suma de 3.979.200 lei va fi virata catre capitolul Invatamant, in vederea finantarii lucrarilor de reparatie si dotarilor la peste 30 de unitati de invatamant din Iasi. Cele mai mari sume vor fi alocate pentru dotarea cu calculatoare a noului corp de la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” (525.000 lei), efectuarea de reparatii capitale la caminul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” (487.000 lei) si reparatii capitale ale cantinei si dotarea acesteia cu doua masini de gatit a Colegiului Tehnic „Ioan C. Stefanescu” (305.200 lei). De asemenea, va fi reabilitata instalatia electrica de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” (270.000 lei), vor fi continuate lucrarile la un nou corp de cladire, plata unor taxe si bransamente la sistemul de alimentare cu energie electrica si dotarea cu un sistem de detectie la incendiu la Liceul Teoretic „Miron Costin”

Nu in ultimul rand, vor fi finantate dotarea cu calculatoare, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilitati si reparatii capitale ale fatadei la Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara „Vasile Adamachi” (255.000 lei), reparatii capitale la Gradinita cu Program Prelungit 11 (245.00 lei), reparatii capitale ale fatadei si acoperisului corpului C, reparatii si igienizare a cinci sali de clasa din corpul C, dotarea cu mobilier a corpului C si amenajarea a doua terenuri de sport la Scoala Gimnaziala „Bogdan Petriceicu Hasdeu” (230.000 lei), precum si reparatii capitale la gradinita cu program prelungit nr. 20 (158.000 lei). In plus, in proiect figureaza si o virare de credit de 30.000 de lei catre capitolul Autoritati publice si actiuni externe.

De asemenea, Directia Tehnica si Investitii a solicitat majorarea creditelor de angajament pe anul 2017 cu suma de 1.526.320 lei in vederea extinderii noului corp al Gradinitei cu Program Prelungit nr. 1.