Imprimare
PDF

Balonul cu aer cald de la Universitatea „Cuza” a fost umflat dupa multi ani


Balonul cu aer cald de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", achizitionat in anul 2002 pe vremea cand rector era Dumitru Oprea, a fost umflat vineri dimineata pentru prima oara dupa o lunga perioada de timp.

Balonul a fost fabricat in Anglia, la Bristol, si a fost cumparat de Facultatea de Educatie Fizica si Sport impreuna cu Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Acesta are capacitatea de maxim cinci persoane.

Balonul a fost ridicat vineri, 30 septembrie, cu ocazia deschiderii oficiale a anului universitar. Cursurile vor incepe luni, pe 3 octombrie.

Incepand de astazi si pana pe 2 octombrie, studentii de la UAIC vor gasi in fata universitatii puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare in studentie. Acesta consta intr-o agenda-planner cu informatii utile, o mapa ce contine harta campusului, pliante de la serviciile universitatii si alte institutii din Iasi.

In aceeasi perioada sunt organizate tururi ale orasului pentru studenti, vizite organizate, gratuite, la Muzeul Universitatii si Biblioteca Centrala Universitara.

Un moment semnificativ al evenimentului va avea loc duminica, cand toti studentii Universitatii, indiferent de anul de studii, vor fi invitati la un concert cu trupa Vama, organizat in fata Corpului B.