Imprimare
PDF

Avertisment de poluare severa la Iasi, pana luni dimineata


Conf.dr. Silviu Gurlui, cadru didactic al Facultatii de Fizica, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, a revenit din nou cu o postare in care avertizeaza asupra nivelului ridicat de poluare la Iasi in urmatoarele zile.
“Pentru Iasi, din pacate, incepind din aceasta seara si pina luni dimineata (12 martie) avem din nou episoade de poluare marita (precum cea inregistrata pe 5 martie). Aceasta din cauza episoadelor de inversie termica repetate si a poluantilor ce se acumuleaza in atmosfera. Fenomenele sunt insumate, evident!
 
"Calitatea smogului" si a aerului respirabil vor depinde mult de conditiile din trafic, de alte surse de poluare (cauzate de industrie, cosurile de fum din gospodarii - centrale pe lemne, santiere), de praful de pe strazi, de conditii meteo (curenti de aer, etc). Natura nu ne ofera decit "sansa" sa vedem ce poluam! De ce poluam astfel...!?”, a scris in aceasta dupa-amiaza pe Facebook Silviu Gurlui. El a mai facut un astfel de avertisment in urma cu cateva zile.